Four Pharaos of Ascension

Ipeq

Tavattuaan Ragosin jengi liittyi seuraavan pohjoiseen lähtevään karavaaniin, jonka johtajina olivat veljekset Farid ja Nasser. Karavaani koukkasi Kelmaranen kautta ja ylitti Katapeshin ja Osirionin eteläisimmän kaupungin Ipeqin välisen erämaan. Matkalla porukkaan liittyi Maernanea ja ranger.

Päästyänne pylväslaaksosta turvallisen välimatkan päähän lepäätte erämaassa suojaisessa paikassa. Edessä on kuuden päivämarssin mittainen matka Ipeqiin. Toisena päivänä laaksosta selvittyänne tapahtuu kohtaaminen punaisen lohikäärmeen kanssa.

Neferet huomaa korkealla taivaalla keskellä päivää lentävän liskon sen dyyneihin heijastaman varjon kautta. Lohikäärme on myös huomannut karavaanin ja lähtee hitaasti laskeutumaan teitä kohti. Nasser ja Farid vetävät kameleille säkit päähän, jotta elikot pysyisivät aloillaan. Muutaman korkealla suoritetun ylilennon jälkeen käärme syöksyy karavaania kohti, tarkoituksenaan todeta puolustuksen voimakkuus parinkymmenen metrin korkeudesta tehdyn ylityksen avulla. Oletettavasti Maernanea ja muut matkan päähän hyökkäyksiä tekemään kykenevät osoittavat pystyvänsä puolustamaan karavaania. Jokaisella on yksi full round action käytettävissä tässä kohtaa. Mikäli lohikäärme selviää hengissä, se toteaa ettei karavaani ole vaivan arvoinen ja poistuu jatkaen matkaansa kohti kaakkoa.

Neljännen päivän iltana saavutatte Crookin, River Sphinxin ylähaaran. Joen varrella ovat sekä Ipeq että määränpäänne Sothis. Crookin rannat ovat asuttuja ja huolellisesti viljeltyjä, joten matkantekonne on mukavaa ja pääsette kävelemään tietä pitkin lopun matkaa.

Ipeq on suuri kaupunki, joka on keskellä aavikkoa (joen rannalla toki) kokonaan valtavien, valkoisten muurien ympäröimä asutuskeskus. Kaupungissa on suuret parakit ja tiemmä koko kaupungin alkuperä on maaginen. Kiertoajelulle ei teillä ole aikaa, vaan peseydytte ja nukutte mukavan yön kohtuullisessa majatalossa. Nasser, Farid ja karavaani jäävät Ipeqiin. Nasser maksaa teille palkaksi 50 kultapalaa kullekin ja yönne majatalossa. Aamulla kyyti jokilaivassa lähtee jo varhain ja kaupankäynti saa odottaa seuraavaan pysähdyspaikkaan…

...joka on Sothis. Neljä päivää jokilaivassa. Rannat ovat viljeltyjä ja asuttuja koko matkan läpi Osirionin sydänmaiden. Jokilaiva kiitää parasta vauhtia ohi kaiken muun päivisin, etenee varovaisesti yölläkin ja hiljentää vauhtia vasta kun ilma muuttuu kosteaksi ja meren hajuiseksi.

Ensimmäinen asia, mitä Sothiksesta näkyy, on musta, kiiltävä vuori. Vuori näyttää olevan keskellä kaupunkia. Lähemmäksi päästyänne näette, että vuori onkin giganttinen kovakuoriainen, jonka musta kuori on keskellä kaupunkia. Kaupunki näyttää jatkuvan kuoriaisen ympärillä ja sisällä. Lautturi kertoo, että Sothis syntyi tuhansia vuosia sitten, kun ihmiset menivät suojaan hiekkamyrskyiltä ammoin kuolleen jättiläishyönteisen kuoren sisälle. Paikalle kasvoi vähitellen kaupunki, mutta nykyään kuoren sisällä asuu vain Osiriksen paras eliitti.

Jokilaiva ajaa satamaan kaupungin ulkopuolelle ja lautturi ottaa maksuksi 4 kultapalaa per nuppi.

Comments

mvp

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.